Om koret

Det store koret synger ved 100 årsjubileumsfestkonserten i
Universitetets Aula november 1945. Foto: Aftenposten

Den norske Studentersangforening er både et fremadstormende mannskor med høye ambisjoner, og en forening som pleier en rik musikalsk tradisjon som strekker seg tilbake til det 19. århundres nasjonalromantiske periode i Norge.

Foreningen deler et sosialt og kulturelt fellesskap med de fleste andre akademiske kor i Norden. Den norske Studentersangforening er det offisielle mannskoret ved Universitetet i Oslo.

Hør smakebiter av vårt repertoar

70 aktive medlemmer

Koret på turné i Japan, november 2015

Den norske Studentersangforening består av to kor: Konsertkoret og DnS Pluss. Konsertkoret har i dag 60 medlemmer, og gjennomsnittsalderen er cirka 30 år.  I de senere årene har koret satset sterkt på fornyelse, foryngelse og skolering. DnS har rekruttert sangere blant studentene ved Universitetet i Oslo, og nybakte akademikere fra Trondheim og Bergen, som har vært aktive i andre kor i studietiden.

Konkurrerer internasjonalt

Konsertkoret med dirigent Carl Høgset, 19. april 2012. Foto: Alexander Håbesland

Alt i alt har dette frembragt et kor som nå konkurrerer internasjonalt, utgir CD-innspillinger og framfører nyskrevet musikk for mannskor. DnS er også i besittelse av egne selskapslokaler som naturligvis betyr mye for det sosiale fellesskap.