Tidligere dirigenter

Carl Høgset (2012–15)

Dirigent Carl Høgset – Foto: carlhogset.no

Carl Høgset var dirigent og kunstneriske leder for DnS i årene 2012–15.

Høgset studerte språk og musikk ved Universitetet i Oslo og sang og korledelse ved Norges musikkhøgskole, og grunnla både Grex Vocalis og Norges Ungdomskor. Høgset var også dirigent for Den norske Studentersangforening fra 1983 til 1986. Han ledet i tillegg Sølvguttene fra høsten 2003 til sommeren 2004. I januar 2012 tiltrådte han igjen som dirigent for DnS.

Høgsets debutkonsert som kontratenor fant sted i Oslo i 1977. Han har vært solist i diverse større barokkverk, som Händels «Messias» og Bachs «Juleoratoriet», men også medvirket i moderne verk som «Draumkvedet» av Arne Nordheim. Hans solo-CD med sanger av Purcell, Händel, Grieg og Nordheim kom i 1995. I 1998 kom CD’en «Generations» hvor han synger duetter med sin sønn Rasmus. Høgset var også i med i vokalkvartetten Quattro Stagioni.

Carl Høgset startet sangkurset Alle kan synge i februar 2002. Kurset har rundt 500 deltagere i Oslo, og har også filialer i andre byer i Norge. To ganger i året opptrer deltagerne på Alle kan synge-kurset i Konserthuset i Oslo.

Høgset var ofte instruktør ved sang- og dirigentkurs i inn- og utland, samt jurymedlem ved internasjonale korkonkurranser. Han har utgitt en liten bok om sangteknikk med tilhørende øvelser på CD og DVD. Boken er oversatt til ti språk.

Carl Høgset ble høsten 2007 utnevnt til Ridder av 1. klasse av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden for sin innsats for norsk musikkliv.

Carl Høgset gikk bort i juni 2021.

DnS-dirigenter gjennom tidene