Dirigenten

Marit Tøndel Bodsberg Weyde (2016–)

Marit Tøndel Bodsberg Weyde er en av landets ledende dirigenter. Hun underviser i dirigering ved Norges Musikkhøgskole, og er sjefdirigent for Kilden Vokalensemble i Kristiansand. Hun er også dirigent og kunstnerisk leder for Kvindelige Studenters Sangforening (KSS) og Den Norske Studentersangforening (DnS).

Marit har jobbet med flere av Norges fremste kor og orkestre. Som dirigent, fløytist og kirkemusiker har hun bygget opp et bredt kunnskapsfelt, og med sitt energiske vesen og musikalske dedikasjon er hun ikke bare en populær dirigent, men også en inspirerende pedagog og ettertraktet seminarleder. Hennes brede kunnskap og lange erfaring er attraktiv også i dommerpanelet, og hun har jevnlig oppdrag som veileder, sensor, dommer og jurymedlem i inn- og utland. Hun har høstet flere prestisjetunge priser i internasjonale korkonkurranser, og foruten ni gjeve førstepriser lå Kvindelige Studenters Sangforening på 1. plass i Interkulturs verdensranking over konkurrerende kvinnekor fra 2015 – 2020. Hun har også mottatt flere dirigentpriser, både i Europa og hjemme i Norge.

Marit har signert på en rekke innspillinger både som dirigent og kunstnerisk leder. Begeistrede anmeldere gir dedikert honnør til hennes arbeid med tekst og frasering,og løfter frem evnen til virkelig å skape lyttervennlige album. «Stille som sne» med KSS ble nominert til OPUS Klassik 2021 i kategorien «Chorwerk Einspielung».

***

Aktuelt

Høsten 2023 er hun igjen aktuell med to utgivelser på LAWO Classics: «Magnificat» av Ellen Andrea Wang, og julerepertoar for mannskor med DnS. I 2024 har hun flere produksjoner med Kristiansand Symfoniorkester, der orkesteret drar nytte av Marit sin korfaglige ekspertise.