For Fulle Seil (2021)
https://orcd.co/for-fulle-seil
Norges Bedste (2020)
https://orcd.co/norges-bedste
Sangen Har Lysning (2015)
https://open.spotify.com/album/7qcu1chCTv4Bt4OLuMI13G?si=p23ufUVFQ1uHtDCJqxJ2gg

Lær mer om Sangen Har Lysning albumet laget i anledning Halfdan Kjerulfs 200-årsjubileum og DnS sitt 170-årsjubileum, her!
http://plate.studentersangforeningen.no/
Ønsker du å kjøpe en av DnS’ utgivelser? Ta kontakt med oss på epost.
–
Øl, øl og mere øl (2014)
–
Norske Perspektiver (2005)
For 100 år siden ble unionen mellom Norge og Sverige oppløst — i 2005 feiret vi som broderfolk og venner. Norske perspektiver er et manifest i så måte.Platen er et samarbeidsprosjekt med Kammerkoret Collegium Vocale. Midt mellom to kor, ansvarlig for årets ”mest Norske” utgivelse, står en svensk dirigent: Thomas Caplin! Ellers medvirker Henning Sommerro, Håvard Stensvold og Tone Braaten.
“Skal man først forære noen et stykke Norge i ord og toner, er dette noe av det fineste jeg kommer på”
Sporliste:
- Collegium Vocale: Ved Rondane (Grieg/Vinje)
- Den norske Studentersangforening: Naar Fjordene Blaaner (A. Paulsen/J. Paulsen)
- DnS: Brudefærden i Hardanger (Kjerulf/Munch)
- CV: Våren (Grieg/Vinje).
- CV: Brureslått Fra Øre (Sommerro)
- CV: Haugelåt (Grieg)
- DnS: Seterjentens Søndag (Bull/Moe)
- CV: Jeg Lagde Meg Så Sildig (trad/Alnæs/Grønlykka)
- CV: Den Dag Kjem Aldri (Egge/Vinje)
- DnS: Kvålins Halling (Grieg/trad)
- DnS: I Himmelen (Grieg/Laurentii)
- DnS: Ave Maris Stella (Grieg/trad)
- DnS: Olav Trygvason (Reissiger/Bjørnson)
- DnS: Sangerhilsen (Grieg/Skavlan)
- CV: Vårsøg (Sommerro)
- CV: Du Ser Meg i Auga (Eliassen/Vesaas)
- CV: Jeg Elsker Deg (Grieg/Andersen)
- CV: Solveigs Sang (Grieg/Ibsen)
- DnS: Gud Signe Vårt Dyre Fedreland (Weyse/Blix)
- DnS: Fædrelandssang (Ja Vi Elsker) (Nordraak/Bjørnson)
.embed-container { position: relative; padding-bottom: 56.25%; height: 0; overflow: hidden; max-width: 100%; } .embed-container iframe, .embed-container object, .embed-container embed { position: absolute; top: 0; left: 0; width: 100%; height: 100%; }
Hjertelig velkommen til jubileumskonsert med Den norske Studentersangforening.For første gang kan du høre og se ømt brølende menn på scenen i Universitetets aula — hjemme i din egen stue! Denne filmen inneholder det beste fra vår jubileumskonsert 18. november 2005, dirigert av Thomas Caplin.Du får også høre to av landets fremste barytonsolister, som til alt overmål er far og sønn: Terje og Håvard Stensvold.
Spilles på høyt volum!
Kjøp Mannlig, herlig og sterk på Platekompaniet!
Sporliste
- Sangerhilsen (Grieg/Skavland)
- Naar fjordene blaaner (Paulsen)
- Gryning vid havet (Alfvén/Selander)
- Kvålins halling (Grieg)
- Itapilviä (Kuula/Koskenniemi)
- Traumlicht (Strauss/Rueckert)
- Saltarelle (Saint-Saëns/Deschampes)
- Olaf Trygvason (Reissiger/Bjørnsson)
- Landkjenning (Grieg)
- Norges fjeld (Kjerulf/Wergeland)
- Fædrelandssang «Ja, vi elsker dette landet» (Nordraak/Bjørnsson)
En mannsshowinistisk aften (2001)
Denne innspillingen henter sitt innhold hovedsaklig fra DnS’ få, men eksklusive mannsshowinistiske aftener.
Aftenenes konserter baserer seg på kompromissløst publikumsfrieri, muntert sceneshow og nøye planlagte spontane innfall. Vi håper noe av den gode stemningen som råder under konsertene har smittet over på platen. Dirigenter er Tone Bianca Dahl og Carl Högset (merket * i innholdslisten).
- Kung Liljekonvalje* (David Wikander)
- Ut i vår hage* (arr Hugo Alfvén)
- Aftenstemning (Carl Nielsen)
- The Lion Sleeps Tonight (trad. arr.. trans. Lars Morset.)
- Chanson à boire (Francis Poulenc)
- Les compagnons de la Marjolaine*(arr. Halfdan Kjerulf)
- The Turtle Dove* (Ralph Vaugan Williams)
- Drikkevise (Per Hjort Albersen)
- I Bröllopsgården (August Söderman)
- Marry a Woman Uglier Than You (arr. Leonard de Paur)
- Run On (trad. arr.. trans. Svend Østmo)
- Drømmedame (Hans Petter Aaserud/arr. T.B Torsen)
- Sit on my Face (DuPrez. arr. Gavin David Lee)
Innspillingen er i hovedsak gjort som et konsertopptak fra Studentersangforeningens to julekonserter 20. desember 1998 i Uranienborg kirke i Oslo Den markerer et høydepunt i Tone Bianca Dahl s tid som dirigent for DnS.Selv om vår tid byr på mange slags musikalske ytringer i forbindelse med julen, har konserter med mannskor ikke vært i flertall. Tilgjengeligheten av egnet repertoar kan være en av grunnene. DnS har på CD-platen “Transeamus usque Betlehem” samlet både gamle og “nye” julesanger, norske og utenlandske. Noen er arrangert for mannskor for anledningen. Tittelen på platen er hentet fra et bestillingsverk for sopran, mannskor og orgel, skrevet av Henrik Ødegaard. Innspillingen er urframføringen av dette verket.
Solist på platen er mezzosopranen Ingebjørg Kosmo som har vært tilknyttet Den Norske Opera siden 1994. Inger-Lise Ulsrud medvirker på orgel. Ulsrud er blant annet ansatt som organist i Ris Kirke i Oslo. Håvard Norang er ansatt som solo-engelskhornist i Oslo Filharmoniske Orkester og akkompagnerer DnS i “Christmas Suite”. Jan Erik Broch Sääv (omtalt nedenfor ) medvirker som tenorsolist.
“Transeamus” er et rent akustisk produkt. Lyden er fanget slik den ble laget av kor og solister, der og da. Kanskje bidrar dette til at platen formidler den smule nære stemning som hører julen til.
Julsång (Cantique de Noël) av Adolphe Adam er naturligvis udødeliggjort i svensk språkdrakt av Jussi Bjørling. Sangen er velbrukt, men framført av Ingebjørg Kosmo, og med DnS’ herrestemmer beskjedent i bakgrunnen, synes den å fortjene ny oppmerksomhet.
Christmas Suite er en samling av fire engelske julesanger, eller “christmas carols”, for mannskor, soli og engelsk horn. Sangene er det man kan kalle sprettent arrangert.
Transeamus usque Betlehem (La oss gå like til Betlehem) er et verk skrevet for stort kor, lite kor, sopran og orgel. Tekstene er i hovedsak hentet fra Bibelen og forteller historien om Maria bebudelse. Sopran-solisten (Ingebjørg Kosmo) skal representere Maria, og det lille koret englene. Rundt handlingen har komponisten vevet inn hymnen Ave Maris Stella som synges i gregoriansk stil, men med modernisert tonespråk.
Sporliste:
- Det hev ei rosa sprunge (arr. Göte Widlund)
- Ave Maria (Franz Biebl)
- Ding Dong! Merrily on high (arr. Göte Widlund)
- Glade Jul (arr. Robert Sund)
- Den yndigste rose (arr. Henrik Ødegaard)
- Julemotett (Eyvind Alnæs)
- Julsång (Adolphe Adam)
- Konungarnas Marsch (arr. Robert Sund)
- Christmas Suite (Jukka Linkola)
- God rest you merry gentlemen
- Deck the hall
- The first nowell
- We wish you a merry christmas
- Transeamus (Henrik Ødegaard)
Denne CD-platen ble utgitt i 1995 i forbindelse med Studentersangforeningens 150års-jubileum. Den er den første innspillingen på lang tid fra DnS og gjort under dirigenten Tone Bianca Dahl. Platen inneholder musikk av et bredt spekter, og markerer på mange måter et generasjonsskifte i koret.Solister på platen er Terje Stensvold (Album for Mandssang) og Jan Erik Broch Sääv (Hemlängtan, Quatre petites prières). Begge har startet sine sangerkarrièrer i DnS. Stensvold var på det aktuelle tidspunktet ansatt som solist ved Den Norske Opera, mens Sääv er ansatt i koret ved Det Kongelige Teater i København.
Ave Maris Stella er en såkalt Mariahymne, antakelig fra begynnelsen av 800-tallet. Man antar at den er skrevet av en munk ved navn Paulus ved klosteret på Monte Casino. Paulus var lærer ved Karl den Stores hoff. Med Griegs musikk til denne teksten, har DnS hentet hjem 1.priser både i Aten i 1994 og Bergen i 1999.
Skjenkarsveinen er en drikkevise basert på gammelnorsk folkediktning om en episode hvor redselen brer seg idet det ryktes at det er slutt på ølet. Sangen hører dermed naturlig til Studentersangforeningens stamrepertoar.
Draumkvædet ble første gang nedskrevet i Telemark i 1840-årene, og er ikke kjent fra andre land. Det handler om Olav Åstesons drømmer fra julaften til 13. dag jul, om hans reise til “den andre heimen” og møtet med de gode og onde makter. Den mest kjente versjonen er den som Moltke Moe bearbeidet i 1890-årene.
Aftonröster er en naturromantisk stemningsskildring skrevet av den svensk-norske kong Karl 15. Melodien ble komponert mens Johan Svendsen studerte i Leipzig, og er tilegnet kongen. Sangen ble urfamført av DnS i 1866.
Album for Mandssang (1877-78)
I 1877 lot Edvard Grieg bygge en liten arbeidshytte i Lofthus i Hardanger for å få arbeidsro. De lokale bønder som reiste ham dette lille komponistbur, døpte det snart respektløst for “Komponisten”. Her skrev han “Album for Mandssang”, som til slutt kom til å inneholde viser og danser til tolv arrangementer for mannskor, med ulike typer soli, “fritt etter norske folkeviser” fra Lindemans “Halvthundre norske Fjeldmelodier”, hvorav åtte henter sitt stoff fra Valdres. Albumet ble tilegnet Den norske Studentersangforenings dirigent Johan Diderik Behrens.
I et brev omtaler Grieg samlingen ganske beskjedent, som “skrevet til avveksling og hvile”. Men komponisten og Grieg-biografen David Monrad Johansen kaller dem “fullendte mesterverk”. Kanskje er det litt overdrevet, men det er nydelig å lese en slik forbeholdsløs kjærlighetserklæring: “Her griper komponisten direkte ned i vår folkemusikk, preger den med sin egen sterke personlighet og løfter den op i kunstmusikkens uforgjengelige veden. Nettop i disse viser og danser finner komponisten uttrykk for det mest eiendommelige i sin egen natur. Han ser sig selv som i et speil. Som lyset brytes gjennom et spekter, slik strømmer hans egen sammensatte og splittete natur gjennom disse sterkt koncentrerte tonediktninger, svingende fra løssloppen humor til gripende elskovskvide og religiøs hengivelse.”
Selv skriver Grieg om sitt “Album for Mandssang” til Beyer 2. september 1877: “Jeg har siden du forlot meg, hatt et arbeid fore som har interessert meg, nemlig en fri behandling av folkeviser for fem solostemmer. Hva der dog ligger en deilighet skjult i disse ting.”
Det knytter seg en pussig historie til “Røtnams Knut”: Griegs venn, den kjente bergensbakermesteren Bastian Reimers, hadde sommeren 1877 forært ham en halv tønne rugkavringer, og da Reimers var en ivrig sangerbror i kvartetten “Concordia”, sendte Grieg ham 9. september “Røtnams Knut” med påskriften “Et musikerinnfall med hjertelig takk for et bakerditto”.
Altså: naturalhusholdning: Kavringer mot kunst- og kanskje Norgeshistoriens første eksempel på det utvidede kulturbegrep.
Innhold
- Ave Maris Stella (Edvard Grieg)
- Skjenkarsveinen (David Monrad Johansen)
- Dæ æ so fagert i Finneslotte (Knut Nystedt)
- Til Karen Bach & Kierlighed og smørrebrød (Edvard Fliflet Bræin)
- Draumkvædet (David Monrad Johansen)
- Aftonröster (Johan Svendsen)
- Hemlängtan (Vagn Holmboe)
- Preghiera (Gioachino Rossini)
- Psaume 121 (Darius Milhaud)
10-13. Quatre petites prières de Saint François d’Assise (Francis Poulenc)
14-25. Album for Mandssang (Edvard Grieg)
Jeg lagde meg så sildig
Bådn Låt
Torø Liti
Kvålins Halling
Dæ æ den største Dårleheit
Springdands
Han Ole
Ha du ‘kji hoppa
Dejligste blandt Kvinder
Den store, hvide Flok
Fantegutten
Røtnams Knut