Bli studentersanger

Send en epost til styret@studentersangforeningen.no om du prøvesynge for å bli med i DnS. Vi har opptak i begynnelsen av hvert høstsemester, og på våren ved behov.

Vil du…

… synge i det mest tradisjonsrike mannskoret i Norge?

… fremføre “Ja, vi elsker” direkte på NRK hver 17.mai?

… henge med landets flotteste kordamer i KSS?

… ta del i det unike sosiale miljøet i klubblokalet vårt i PD8?

… synge for 5000 tilhørere på Universitetsplassen  hver 17.mai?

… ha kjole og hvitt som arbeidsantrekk?

… være med på Nordisk Studentersangerstevne hvert tredje år?

Da bør du bli med i DnS!

Hva skal til?
Et grunnleggende kriterium er selvfølgelig at du er mann! Deretter må du ha en god sangstemme, du må like å synge, å stå på scenen og du må kunne ta en utfordring…

Du må være innstilt på å bruke en del tid på koret, både med hensyn til sang og sosiale arrangementer. Vi har en ukentlig øvelse, en øvingshelg og vanligvis to konserter i semesteret.

Å være med i DnS betyr å være med i et av Norges fremste kor. Det er ikke nødvendig at du har sunget i kor tidligere, men det er en stor fordel å kunne noter og at du er trygg på din egen stemme. Manglende notekunnskaper kan ofte kompenseres av et godt gehør. Dessuten bør du føle deg komfortabel i kjole-og-hvitt og godt herrelag!

Prøvesang
Alle nye medlemmer i koret må prøvesynge. Det innebærer at dirigenten leder deg gjennom en del stemmeøvelser og bestemmer hvilken stemmegruppe du tilhører. Du bør kunne vise til grunnleggende sangferdigheter som å sette an toner riktig, god pusteteknikk og et greit gehør. Det er som sagt ikke et krav med tidligere sangerfaring, men det kan være en fordel. Du trenger heller ikke kunne de ovennevnte øvelsene fra før, da dirigenten loser deg gjennom det som i en helt vanlig sangtime. Som sanger i DnS vil du stadig være med på sang i små grupper, både ved opptredener og på øvelsene.

Du er bare en dusjsanger, sier du, og kan umulig egne deg utenfor dusjen?
Sangere før deg har bestått prøven med hits som Bæ, bæ, lille lam, og gått videre til å bli solide stemmer i koret.