Bodsberg og DnS høster kjempeskryt i Storbritannia

DnS’ dirigent Marit Tøndel Bodsberg høstet skryt fra britiske dirigenter under den årlige konferansen til det britiske kordirigentforbundet ABCD. Foto: Martin Kløvrud
Lørdag 26.august var dirigent Marit Tøndel Bodsberg og Den norske Studentersangforening (DnS) gjester på årskonferansen til det britiske kordirigentforbundet Association of British Choral Directors (ABCD), som i år ble avholdt hos det verdensledende Royal Conservatoire of Scotland, i Glasgow. DnS holdt en workshop for dirigenter som ønsket å lære om skandinavisk musikk og DnS’ moderne klangideal, i tillegg til å medvirke på to konserter.

DnS fremførte et variert utvalg musikk fra den skandinaviske mannskorlitteraturen som både overrasket og gledet publikumet. Spesielt godt mottatt ble Edvard Griegs Landkjending, med barytonsolist Benjamin Isachsen.

– Programmet var fascinerende fordi de presenterte komponister som er ukjente for britiske kor og dirigenter. Det var også interessant å høre noen mindre kjente verk av en komponist vi kjenner godt – Edvard Grieg – spesielt siden Griegs oldefar var skotsk, sier ABCDs styreleder Leslie East.

I tillegg skryter også East av Bodsberg og DnS’ musikalitet, og peker på to kvaliteter som karakteriserer koret.

– For det første, har koret en strålende tone og farge i lydbildet, preget av den høye tenorlyden, hvor noe falsett brukes for å lage lettere tekstur i de mykere delene av musikken, samt det uvanlig store rommet mellom sangerne, sier han.

– I tillegg er korets samkjøring som et ensemble av første klasse, noe som utvilsomt er styrket av det faktumet at koret er lite avhengig av noter. Disse attributtene er Marit Tøndel Bodsbergs fortjeneste, hvis tydelige dirigering var et godt eksempel for dirigentene i publikumet, fortsetter East.

Ellers høster Bodsberg og DnS også honnør for sine sosiale bidrag i etterkant av avslutningskonserten, da konferansen ble samlet for sosialt samvær og væskeinntak.

– Koret er et fantastisk bidrag til enhver fest! De norske sangene og drikkevisene som koret fremførte i baren etter konserten gjør at vi kommer til å huske Den norske Studentersangforening i mange år fremover, fremhever East.

På konferansen medvirket også en rekke kjente komponister og dirigenter, som James MacMillan, Bob Chilcott og Edward Caswell. Bodsberg og DnS var invitert som spesialgjester.